V luči vedno večje pomembnosti športne kulture in profesionalizacije športnega sektorja, z vami delimo dve športno obarvani novici, ki bosta zagotovo pozitivno vplivale na razvoj slovenskega športa. Olimpijski komite Slovenije (OKS) je predstavil nov certifikat "Športu prijazno podjetje", Društvo za marketing Slovenije (DMS) pa bo jeseni zagnal Akademijo športnega marketinga.

OKS certifikat »Športu prijazno podjetje«

OKS je z uvedbo certifikata "Športu prijazno podjetje" odgovoril na potrebo po spodbujanju podjetij, ki aktivno podpirajo športne aktivnosti in ustvarjajo prijazno okolje za šport. Ta certifikat je korak naprej k povečanju ozaveščenosti in vključevanju športnih vrednot v poslovnem svetu.

Spodbuditi želijo podjetja vseh velikosti k povečanju finančnih sredstev, ki jih namenjajo športu, tako na nacionalni ravni kot tudi v lokalnem okolju. Prav tako je sponzorstvo tudi orodje tržnega komuniciranja, kar lahko podjetja s pridom izkoristijo za povečanje ugleda svoje blagovne znamke.

Vabijo vas, da se prijavite na razpis in predstavite dobro prakso vašega podjetja. Merila in pogoji so natančno opredeljeni v Pravilniku za pridobitev certifikata športu prijazno podjetje.

Javni razpis, vlogo za prijavo in pravilnik najdete tukaj.

OKS želijo slovenska podjetja oz. organizacije spodbuditi k zavedanju, da je šport pomemben del sodobne družbe.
DMS Akademija športnega marketinga – ASM

Tudi pri DMS-ju smo zaznali pomembnost povezave športa in marketinga. Ustanovili smo Akademijo športnega marketinga namenjeno poglobljenemu izobraževanju na področju športnega marketinga. Akademija je sestavljena iz začetnega in nadaljevalnega programa, odprta pa je za vse športne organizacije, športnike posameznike in strokovnjake, ki bi si želeli več znanja s področja sponzorstva in marketinga.

DMS napoveduje Akademijo športnega marketinga.

Certifikat »Športu prijazno podjetje« in nova Akademija športnega marketinga sta pomembna koraka k izboljšanju slovenskega športa ter prispevata k širši vključitvi športnih vrednot v naše podjetniško in izobraževalno okolje.

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam